Informatie voor werkgevers

Wat is het belang voor een werkgever om medewerkers te coachen?

Coaching zorgt voor persoonlijke groei en minder snelle uitval van werk.

En….

gecoachte re-integratiemedewerkers hervatten sneller hun werk.

Wat is het juiste moment voor coaching?

Als leidinggevende en medewerker samen besluiten die persoonlijke ontwikkeling kan bijdragen aan de groei van de medewerker.

Als de medewerker weer wil starten met werken, is het een goed moment voor de werkgever om de begeleiding van een coach in te zetten. De coach kijkt samen met de medewerker wat mogelijk is om zo goed mogelijk met coachbegeleiding terug te keren. Indien gewenst kan NA het coachtraject ook vinger aan de pols worden gehouden tussen coach en coachee. Het structureel veranderen van gedrag is een proces dat soms niet gemakkelijk is. Het is praktisch dan de ander. Daarom is het mogelijk om na het coachtraject een aantal coachgesprekken af ​​te spreken waarbij het borgen van dit gedrag aan de orde komt.

Uit wetenschappelijke publicaties* blijkt dat de meeste mensen groeien door tegenslag. en hun leven positiver in het leven staan. Zo is gebleken na onderzoek onder de overleefden van de Harald van Free Enterprise in 1987.

* (Tedeschi, RG & Calhout, LG (1995). Trauma en transformatie: Groeien na lijden. Thousand Oaks, CA: Sage. Tedeschi, RG & Calhoun, LG (2004). ‘Posttraumatische groei: Conceptuele fundamenten en empirisch bewijs.’ Psychologisch onderzoek.

Recensie Sabine

In gesprek met Wendy word je helemaal gezien. Zij kan na een paar woorden al aanvoelen, wat er speelt. Daarnaast voelde ik me direct op mijn gemak en nodigde ze mij uit om binnen in mijn lijf te voelen. Wendy heeft een resultaatgerichte aanpak, daardoor ga je altijd naar huis met handvatten om mee aan de slag te gaan. Het is ontspannen om samen rond te lopen door de natuur en op deze manier mijn hulpbronnen te leren kennen. Ik raad Wendy van harte aan als je bent vastgelopen in je leven en op zoek bent naar een doortastende coach.

medewerkers coachen

 

Belangrijk

  • Medewerkers coaching is een aanvulling op bijvoorbeeld afspraken met de bedrijfsarts en medische en/of psychologische ondersteuning. Coaching is nooit in de plaats van psychologische ondersteuning en kan in overleg met de psycholoog gelijktijdig worden ingezet.
  • Tijdens het coachtraject en in het afrondingsgesprek tussen de medewerker wordt werkgever en coach geen feitelijke en persoonlijke informatie uitgewisseld met de werkgever. Deze informatie blijft tussen de medewerker en de coach.

Contact

Vragen over medewerkers coachen? Neem dan contact met mij op.